Excursie met de boot naar de Markerwadden 3 september 2022

Dit unieke nieuwe natuurgebied van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat, is in samenwerking met Boskalis opgetrokken uit het zand, klei en slib van het Markermeer. Op grote schaal zijn paaiplaatsen, eilanden en natuurlijke oevers gemaakt en bedreigde dieren en planten profiteren daarvan. Het trekt nu al zeer bijzondere flora en fauna. Met het project wordt een robuust natuurgebied in het hart van Nederland gecreëerd, dat belangrijk is voor de gehele Nederlandse natuur.

Tijdens de excursie varen we in een halfuurtje met de veerboot naar de Marker Wadden en vervolgens leidt een gids van Natuurmonumenten ons 1,5 uur rond over de eilanden. Er is voldoende tijd om ook op eigen gelegenheid het gebied te verkennen. Vergeet de verrekijker niet!

De kosten voor de boot inclusief gids bedragen € 30,-voor leden. Niet-leden betalen € 35,- (inclusief een jaar-lidmaatschap van DGV). Op de Marker Wadden is een horecagelegenheid voor koffie & lunch. Maar uiteraard kunt u ook een lunch en drinken meebrengen.

De reis naar de boot organiseert u zelf. Mocht u geen eigen vervoer kunnen regelen, meld dat dan bij ons via natuur@degroenevenen.org. We helpen u graag in het vinden van een oplossing.

Meld u snel aan, want er kunnen maximaal 30 personen mee!

Belangrijke info

Datum
3/9/2022
Tijd
Om 09:30 vertrekt de boot vanuit Lelystad. NB: Houd rekening met de reistijd naar Lelystad. Om 15:00 uur meert de boot weer af in Lelystad.
Locatie
Bataviahaven 1, Lelystad.
Aanmelden
Klik hier!

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid