Lezing Nederland Droogteland: ook in Vinkeveen?

Maar tijden veranderen. Nu heeft Nederland te maken met langdurige droogteperioden; de bodem verdroogt, verzilt en verzakt. Tegelijkertijd zijn er ook meer perioden met extreme neerslag en dit vraagt om aangepast waterbeheer.

Natuur- en Milieuvereniging De Groene Venen organiseert op 29 november een lezing over dit interessante onderwerp.  

Wat zijn de effecten van de veranderende omstandigheden op de natuur? Hoe gaat een stad om met de toenemende droogte en hitte? En wat merken wij als inwoner van waterrijk Vinkeveen hiervan? Nu waterschaarste dreigt moeten er andere keuzes worden gemaakt in het waterbeheer van de toekomst.

René Didde, wetenschapsjournalist en schrijver van het boek Nederland Droogteland vertelt over zijn onderzoek naar de oorzaken. Maar vooral ook over de oplossingen. Hij is ook positief over de kansen; over de vele initiatieven en het technisch vernuft waarmee waterbeheer toekomstbestendig wordt gemaakt. Nederland gaat een nieuwe balans vinden tussen nat en droog.  

Tijdens de lezing is er ruimte voor vragen en discussie.

De lezing is gratis voor zowel leden als niet-leden en aanmelden is niet nodig.

Belangrijke info

Datum
29/11/2022
Tijd
20:00 uur
Locatie
De Boei, Tuinderslaantje Vinkeveen
Aanmelden
NVT

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid