Uitnodiging excursie Nationaal Park De Biesbosch

Het is een beschermd gebied en uniek; er zijn maar een paar zoetwatergetijdengebieden in de wereld. En al 600 jaar lang vormen de getijden dit landschap van water, rietlanden en kreken. Het is een doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en kreken met glashelder water. Hier voelt de bever zich thuis, en ook de otter is al gespot. Maar het gebied is ook in trek bij veel soorten vogels. De ondiepe visrijke wateren trekken imposante soorten als visarend en zeearend.

De Biesbosch beleef je het beste vanaf het water. Vandaar dat in de excursie een vaartocht met gids per fluisterboot is opgenomen. Het programma ziet er als volgt uit:

11:00 aankomst en bezoek aan het museum

12:30 lunch op eigen gelegenheid

13:30 fluisterboottocht

14:45 terug bij het museum

17:00 sluiting museum

De kosten voor toegang tot het museum inclusief deelname aan de boottocht bedragen € 19,00 p.p. Voor houders van een museumkaart is dat € 11,75.

Vervoer is op eigen gelegenheid. Mocht dat niet lukken neem dan contact met ons op, dan proberen we een oplossing te vinden.

Op het Biesbosch Museumeiland is een ruime parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren.

Aanmelden

Dit kan door een mail te sturen naar natuur@degroenevenen.org of door een mail te sturen via de contactpagina op de website.

Vermeld in uw mail het volgende: 

- uw naam,

- met hoeveel personen u komt,

- en hoeveel personen een Museumjaarkaart hebben.

Meld u snel aan want het aantal deelnemers is beperkt!

Belangrijke info

Datum
27/8/2023
Tijd
11:00 uur
Locatie
Biesbosch Museumeiland, De Hilweg 2, 4251 MT Werkendam
Aanmelden
klik hier

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid