Uitnodiging boeklancering 'Van moeras tot VinkeVEEN, een natuurgeschiedenis'

Het boek, dat drie hoofdstukken beslaat, beschrijft allereerst de ontstaansgeschiedenis van het veenweide- en plassengebied rondom Vinkeveen. Vervolgens gaat het dieper in op de rijke flora en fauna van de Vinkeveense Plassen, zowel boven als onder water. Het boek eindigt met een kijkje in de glazen bol, een blik op de toekomst van het weide- en plassengebied.

Door de hoofdstukken heen, verspreid over het boek, zijn een aantal ‘impressies van het landschap’ opgenomen; bekende natuurplekken in en om Vinkeveen, beschreven in de vorm van een column. En tenslotte, ook verdeeld over het boek, zijn een aantal ‘parels’ van het gebied (specifiek voorkomende dieren en planten) op prachtige wijze in beeld gebracht. De professioneel vormgegeven en gebonden uitgave (88 pagina’s) is rijk aan foto’s en illustraties. Een boek om te lezen, maar zeker ook om door te bladeren en te genieten van de vele prachtige en soms herkenbare plekken en foto’s.

Het idee voor het boek is ontstaan in de aanloop naar het 50-jarig bestaan van de vereniging. Het bestuur van Natuur- en Milieuvereniging De Groene Venen is bijzonder tevreden over het eindresultaat.  

De avond start met twee korte presentaties, de eerste van auteur Luuc Mur en de tweede van Rob Idema, die met zijn ervaring als duiker en kenner van de Vinkeveense Plassen nauw betrokken is geweest bij het tot stand komen van de inhoud van het boek. Na het overhandigen van het eerste exemplaar aan wethouder Zevenhuizen van De Ronde Venen zal het glas worden geheven op zowel 50 jaar De Groene Venen als op het boek.

Na de officiële lancering kunt u het boek ter plaatse kopen én desgewenst direct laten signeren door auteur Luuc Mur. U kunt het boek overigens ook – in de voorverkoop tot 28 februari met korting- bestellen door hier te klikken.

Na de lanceringsdatum is de winkelprijs € 19,90.

Iedereen is van harte welkom om de feestelijke lancering van ‘Van Moeras totVinkeVEEN, een natuurgeschiedenis’ bij te wonen. Toegang is gratis.

 

Belangrijke info

Datum
28/2/2023
Tijd
20:00 uur
Locatie
De Boei, Tuinderslaantje Vinkeveen
Aanmelden
Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid