Water op de scholen

Leerlingen krijgen onder begeleiding van het bestuur alles te horen over het leven in onze plassen. Gastlokatie is de Zeilschool bij het viaduct, een toplocatie om alle aspecten van het leven in het water te kunnen onderzoeken. We zijn de Zeilschool erg erkentelijk voor deze sponsoring in natura, met als slagroom op de taart de limonade voor de kinderen aan het einde van de waterles.

Gewapend met schepnetjes en emmers mogen zij naar hartenlust vissen naar alles wat zich maar in de plas bevindt. Het resultaat bekijken we onder de microscoop. Met behulp van een zoekkaart kunnen alle kleine kriebeldiertjes worden herkend. Daarnaast wordt ook de waterkwaliteit gecontroleerd: de zout- en zuurgraad van de verschillende sloot- en plastypen in Vinkeveen wordt onderzocht en ook wordt de helderheid van de Vinkeveense Plassen gecontroleerd.

Onze eerste 'Water op de Scholen'-actie begin 2014 was heel succesvol, maar door het ontbreken van de juiste materialen toch net niet helemaal 'af'. De dag werd door de schoolkinderen (en hun meesters en juffen) erg goed ontvangen, dus wij wilden deze lessen in de daaropvolgende jaren graag voortzetten.

Sindsdien ontvangt De Groene Venen een donatie van het RV-Fonds. Wij zijn het RV-Fonds zeer erkentelijk voor deze financiële ondersteuning. Want met het ontvangen bedrag hebben wij materialen aan kunnen schaffen om zeer professionele 'Water op de Scholen'-lessen te organiseren.

En inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en we hopen nog veel langer de kinderen te enthousiasmeren voor de natuur en die rondom Vinkeveen in het bijzonder!  

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid