Van moeras tot VinkeVEEN, een natuurgeschiedenis’

In het kader van haar 50-jarig bestaan heeft De Groene Venen op 28 februari 2023 ‘Van moeras tot VinkeVEEN, een natuurgeschiedenis’ gelanceerd in De Boei in Vinkeveen. De auteur is Luuc Mur, mede-oprichter en tot voor kort bestuurslid van De Groene Venen.

Het boek beslaat drie hoofdstukken: de ontstaansgeschiedenis van het veenweide- en plassengebied rondom Vinkeveen, de rijke flora en fauna van zowel boven als onder water, en het boek eindigt met een kijkje in de glazen bol, een blik op de toekomst van het weide- en plassengebied.

Verspreid over het boek zijn een aantal ‘impressies van het landschap’ opgenomen; bekende natuurplekken in en om Vinkeveen, beschreven in de vorm van een column. En tenslotte zijn een aantal ‘parels’ van het gebied, specifiek hier voorkomende dieren en planten op prachtige wijze in beeld gebracht.

De professioneel vormgegeven en gebonden uitgave (88 pagina’s) is rijk aan foto’s en illustraties. Een boek om te lezen, maar zeker ook om door te bladeren en te genieten van de vele prachtige en soms herkenbare plekken en foto’s.  Als bestuur van Natuur- en Milieuvereniging De Groene Venen zijn we trots op het eindresultaat.  

In het formulier hieronder kunt u het boek bestellen.

Bestelformulier
‘Van moeras tot VinkeVEEN,
een natuurgeschiedenis'


Speciale prijs € 17,90

Bedankt! Je bericht is verzonden!
Het lijkt erop dat er iets fout is gegaan. Probeer het opnieuw.