De Groene Pluim 2012

Vinkeveen is niet rijk aan monumentale bomen. Eén van de fraaiste staat in de tuin van Demmerik 46. Door de hoge stand van het grondwater wortelen de bomen in ons gebied heel oppervlakkig. Het is dus heel belangrijk dat men de grond onder de boom voorzichtig behandeld zodat wortelbeschadigingen kunnen worden voorkomen.

Door werkzaamheden op het perceel van Demmerik 46 dreigde precies dat te gebeuren. Toen wij de bewoners van Demmerik 46, familie Van Eenennaam, hierop attendeerden, reageerden zij onmiddellijk. Het te zware grondwerk onder de boom werd direct stopgezet waardoor de monumentale eik gelukkig behouden is gebleven. En daarom heeft De Groene Venen de familie Van Eenennaam de pluim van de Groene Venen toegekend!

En dit initiatief werd door onze leden en door pers zo leuk ontvangen, dat het bestuur besloten heeft om van De Groene Pluim een jaarlijks terugkerende erkenning te maken. En zo is dus onze officiële “De Groene Pluim” geboren. Inmiddels heeft De Groene Venen een mooie trofee laten ontwerpen. Vanaf 2012 reikt De Groene Venen deze trofee jaarlijks uit.

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid