Riet de Bruijn wint De Groene Pluim

Riet ontvangt De Groene Pluim omdat ze al vele jaren betrokken en actief is bij verschillende natuurorganisaties in onze gemeente en de natuur in het algemeen. Ze is al vanaf het begin betrokken bij en lid van De Groene Venen. Haar man, Jo de Bruijn heeft meer dan 50 jaar geleden tijdens de oprichtingsvergadering de naam De Groene Venen bedacht!

Riet is ook zeer actief voor onder andere het NME-centrum en de IVN. In 1994 werd het NME-centrum gestart en was zij direct betrokken. Ze werkte mee aan het tuinonderhoud, maar ook aan talloze projecten zoals het Park-project en het strooisellaag-project voor het basisonderwijs. Ook draagt ze haar steentje bij aan het Groenbeleidsplan De Ronde Venen.

Ook bij het IVN is Riet een heel trouw bezoeker van de jaarvergadering en toont haar betrokkenheid bij Botshol, de NME-tuin en de werkgroep onderwijs. In 1999 is de NME-tuin verhuisd naar de huidige plek NME-centrum ‘De Woudreus’. Vanaf die tijd is zij ook 6 jaar bestuurslid. Ze heeft bij het IVN aan heel veel verschillende projecten een goede bijdrage geleverd, zoals het uitgeven van persberichten en de organisatie van natuur-bedrijfsuitjes.

Het liefst is zij zelf ook actief in de natuur en begeleidt ook in 2021 vaarexcursies op de Botshol, wandelexcursies in de natuur en excursies op zoek naar eetbare planten. Riet is altijd opgewekt en vrolijk, heeft niet alleen interesse in de natuur maar ook in haar medemensen.

We wensen dat ze komende zomer weer actief mee kan gaan doen aan al deze activiteiten!

Het moge duidelijk zijn: Riet heeft De Groene Pluim 2022 dubbel en dwars verdiend!

Via deze link kun je een filmpje van de uitreiking bekijken.

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid