De Groene Pluim 2013

Het pand aan de Herenweg 129 in Vinkeveen is er een dat bij veel Vinkeveners herinneringen oproept. In de jaren 50 en 60 was het pand in gebruik als bondsgebouw door de R.K. werkliedenvereniging en werd er getrouwd en gedanst. Veel inwoners hebben in dit gebouw hun eerste film gezien en iedereen heeft er wel eens een feest bijgewoond. In de 80-er jaren diende het pand als onderkomen voor een woninginrichting M. v.d. Berg.

Zo’n 10 jaar geleden besloten dierenartsen Hans Walder en Klaartje Dulfer om hun dieren- artsenpraktijk in het pand te vestigen. Het pand is rigoureus opgeknapt, in oude staat hersteld en omgetoverd in een mooie en praktische werkruimte.

Projectontwikkelaar Fred Theijsmeijer had vervolgens het uitstekende idee om de 3 knotwilgen die ooit voor de boerderij van de familie Van Selm hadden gestaan terug te plaatsen. Deze knotwilgen zijn destijds uitgegraven en gedurende een winterperiode opgeslagen. De bomen zijn vervolgens wederom met grote zorg verhuisd naar hun huidige locatie. En na al die tijd blijken de bomen het uitstekend te doen. De statige inheemse bomen zijn vandaag de dag een ware blikvanger en maken inmiddels onlosmakelijk onderdeel uit van de totale aanblik van het pand. En dat is de reden waarom De Groene Venen heeft besloten om, zonder voorbij te gaan aan de belangrijke inbreng van de heer Theijsmeijer, dierenartsen Hans Walder en Klaartje Dulfer De Groene Pluim 2013 toe te kennen!

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid