De Groene Pluim 2016

Groene Pluim 2016 naar Sytze De Vries!

Het bestuur van De Groene Venen heeft tijdens haar Algemene Ledenvergadering op 23 maart jl. de Groene Pluim uitgereikt aan de heer Sytze De Vries.

Er waren redenen te over om Sytze deze prijs toe te kennen. Sytze spant hij zich al jarenlang in voor ons prachtige natuurgebied de Botshol. Zo regelt en coordineert hij een grote groep vrijwilligers die Natuurmonumenten helpt met het algehele onderhoud van Botshol.

Daarnaast is hij ook als vrijwilliger actief en zeer betrokken bij de bescherming van Weidevogels, de Lepelaars en Zwarte Sterns. Hij let niet alleen goed op wat er in en rondom Botshol gebeurt, hij koppelt relevantie informatie ook aan ons terug zodat wij in eventuele situaties gezamenlijk kunnen optreden naar verschillende partijen. Zo maakt Sytze regelmatig melding van wantoestanden zoals ganzenjacht in de buurt van broedende weidevogels.

Maar ook is Sytze een trouw lid van onze vereniging en komt hij vaak naar lezingen en vergaderingen. Kortom een zeer gewaardeerd lid die de Groene Pluim duidelijk heeft verdiend. Van harte gefeliciteerd Sytze, je hebt de Groene Pluim oprecht verdiend!

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid