De Groene Pluim 2017

De Groene Pluim voor Hans van Vliet!
Hans van VLiet is eigenaar van veel voormalige legakkers in de Vinkeveense Plassen en onderhoudt ze op een uitermate natuurvriendelijke manier. Talloze wilgentakkenbossen, vaak ook zelf nog gekweekt, vinden hun weg naar de bedreigde oevers van zijn eilandjes. Dit zware en niet altijd dankbare werk, immers na verloop van tijd hebben wind en water zijn werk weer tenietgedaan, doet hij nu al 60 jaar. Dagelijks is hij op het water te vinden en geniet hij van alle facetten van de plassen: het steeds veranderende licht op het water, de vele vogels, de rijke plantenwereld, maar vooral de rust om hem heen maken dat hij dit werk nog steeds prachtig vindt. Het zware onderhoudswerk en zijn leeftijd nopen hem wel om het wat rustiger aan te doen en een deel van het onderhoudswerk uit te besteden.

Hans van Vliet heeft laten zien dat beheer van ons mooie cultuurlandschap van legakkers een zaak is van lange adem en voortdurende inzet. Als het daaraan ontbreekt zijn vele eilandjes ten dode opgeschreven. Kortom, Hans van Vliet heeft de Groene Pluim verdiend!

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid