De Groene Pluim voor Conny van Kruysbergen – NME centrum De Woudreus

Elke woensdagmiddag kunnen kinderen naar de Woudreus om allerlei natuur-avonturen te beleven.

In 2003 dreigde subsidievermindering, maar na een gezamenlijke strijd van de natuursector werd dat tij gelukkig gekeerd.

 

Al die jaren heeft zij duizenden kinderen (én hun ouders en onderwijzers) weten te enthousiasmeren voor de natuur. Met tentoonstellingen en excursies, maar ook met de kant en klare lespakketten voor de scholen. De Slootsafari’s, het 50-dingen boekje en het Parklandschapproject (dat veel publiciteit kreeg), zijn slechts een paar voorbeelden van de vele activiteiten en projecten.

 

Met haar enorme betrokkenheid en enthousiasme weet zij steeds weer vrijwilligers te vinden en aan zich te binden en dat is een kracht op zich. Bovendien deelt ze haar kennis graag; ze adviseert ook andere organisaties zoals het Tiny Forest in Wilnis. Maar ook De Groene Venen heeft zij ondersteund met het verbeteren van de waterlessen aan groep 8 van de basisscholen en met het lenen van apparatuur en materialen voor de lessen.

 

Juist nu de noodzaak van méér natuur steeds duidelijker wordt en de kennis van natuur op zo jong mogelijke leeftijd moet worden doorgegeven is een instituut als het NME-centrum van groot belang. En iemand die dat met verve en veel kennis al bijna 30 jaar weet te realiseren helemáál.

 

Vandaar dat de Groene Pluim een meer dan welverdiende erkenning van haar jarenlange inzet is! In de link kunt u een filmpje van de uitreiking bekijken.

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid