Waterlessen aan Groep8 weer een feestje!

Op 30 juni hebben we 4 groepen van De Schakel, De Jozefschool en De Pijlstaart ontvangen bij Zeilschool De Vinkeveense Plassen. Het inspireert ons enorm om te zien hoe enthousiast kinderen de opdrachten uitvoeren. Zoals het vangen van waterbeestjes, het bekijken van allerlei waterinsecten en organismen onder de microscoop, het toetsen van verschillende waterkwaliteiten op zuurgraad en temperatuur. En het bepalen van het doorzicht van De Vinkeveense Plassen. En natuurlijk was het spannend wie het aandurfde om een rivierkreeftje vast te houden.

We doen dit inmiddels al meer dan 10 jaar, en het blijft een prachtige manier om de nieuwe generatie laagdrempelig in aanraking te brengen met de prachtige natuur in onze directe omgeving.

Heel veel dank aan Zeilschool De Vinkeveense Plassen voor het beschikbaar stellen van de lokatie (en koffie en limonade). En ook veel dank aan Piet Heemskerk, Patrick Heijne en Sandra Redeker voor de extra handjes én kennis over alles wat er leeft in en om het water!

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid