Weidevogelworkshop erg geslaagd

De aanleiding voor deze workshop is het teruglopen van het aantal weidevogels in Polder Demmerik. Doel van de workshop is om meer inzicht te verkrijgen in de redenen waarom de aantallen teruglopen, om daar vervolgens adequaat beleid op te kunnen maken. Tijdens de workshop heeft een aantal prominente sprekers het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belicht. Waaronder ook kenners van gebieden die wel succesvol zijn in het beheer van weidevogels, zoals Eemland en de Eilandspolder. Duidelijk is in ieder geval geworden dat elk gebied een specifieke aanpak nodig heeft, en dat focus (op weidevogels in het specifieke gebied) belangrijk is.

De workshop vond plaats in Het Spoorhuis, wat de ideale plek en uitvalsbasis is om over Polder Demmerik van gedachten te wisselen. Tijdens de lunchpauze was er ruimte voor een korte excursie in Polder Demmerik (Bellopad).

Een leuke verrassing was dat De Groene Venen van burgemeester Maarten Divendal een passend cadeau voor het jubileum ontving; een 'tegoedbon' voor het planten van een De Groene Venen linde in het Zwanenpark.

De workshop heeft ons veel inzicht en ideeën gegeven om de neergaande lijn in Polder Demmerik om te buigen naar een plek waar de weidevogels weer graag willen broeden.

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid