‘Van moeras tot VinkeVEEN, een natuurgeschiedenis’

Dit luxe gebonden boek, formaat 29x25 cm (bxh), bevat vele mooie illustraties en foto's. Een must have voor iedereen met een hart voor Vinkeveen en de plassen.

Meer informatie en bestellen?

Bestel boek

Vereniging voor milieu- en natuurbescherming Vinkeveen en Waverveen

De Groene Venen is een vereniging die zich inzet voor behoud en ontwikkeling van de natuur in en rondom Vinkeveen en Waverveen. Het is een gebied met een grote natuur- en cultuurhistorische waarde. Dit doen we al 50 jaar vanuit onze grote betrokkenheid met het prachtige plassen- en veenweidegebied. Het belang van de natuur staat voorop, waarbij we een goede balans zoeken tussen aantrekkelijke natuur enerzijds en daarop aansluitende recreatie anderzijds.

We willen natuurlijk ook vooral (blijven) genieten van ons gebied!

Word lid

De Groene Venen beschermt onze plassen en veenweiden

Wij zijn betrokken bij alle ontwikkelingen die de natuur, het milieu en het landschap aangaan. Dat kan zijn in een initiërende of adviesrol, maar ook door het kritisch volgen en daar waar nodig aanspreken van overheden of andere stakeholders.

Ook educatie vormt een onderdeel van onze activiteiten; we schrijven maandelijks een column in Weekblad De Groene Venen, organiseren excursies, lezingen en geven waterlessen aan Groep 8 van de basisschool.

Het laatste nieuws

Meer nieuws

Uitgelichte activiteit

De Groene Venen organiseert regelmatig activiteiten voor alle leden en vrijwilligers.

Meer activiteiten

Ook helpen met het beschermen van de natuur en ons landschap?

Wordt dan voor maar 5 euro per jaar lid en ondersteun ons voor behoud van de Vinkeveense Plassen en de veenweidegebieden.

Word lid